Annons

Uppskattade föreläsningar fortsätter

Kristianstad • Publicerad 10 september 2003

Tidigare föreläsningar har blivit väldigt uppskattade. Därför satsar nu Tekniska Föreningen, Folkuniversitetet och Högskolan på nya arrangemang.

– Det blir tre nya föreläsningar i höst, 17 september, 14 oktober och 26 november. Då kommer kända föreläsare till Högskolan för att kåsera över sina ämnen, berättar Ebbe Widén ordförande i Tekniska föreningen i Kristianstad.

Annons

Föreläsningsserien Teknik och Naturvetenskap har nu blivit etablerad. I höst satsar Tekniska föreningen på Lars Olsson som föreläsare. Han är teknisk doktor och universitetslektor vid instutitionen för elektrovetenskap vid Lunds tekniska högskola.

Lars Olsson får sällskap av Lars Erik Paulsson och Sven Johansson. Paulsson är teknisk doktor och myndighetsspecialist vid Statens strålningsinstitut (SSI inom området för icke joniserande strålning med huvudsakliga uppgifter inom solstrålning och mobiltelefoni. Johansson är teknisk doktor och lektor vid Blekinge Tekniska Högskola, instutitionen för telekommunikation och signalbehandling. Under våren 2004 blir det föreläsningar i Biomedicin, mikroelektronik-nanoteknik, design-ergonomi, fordonsteknik-bränsle, motorstyrning samt livsmedelsteknik, gastronomi.

– Våra föreläsningar har rönt stor uppskattning. Vi hoppas självklart att mycket folk skall komma till Högskolan, där entrén är gratis, och lyssna, säger Ebbe Widén.

Folkuniversitetet står som värd för en föreläsning med Hama Dostan – skribent, poet och författare från Kurdistan.

Hama har blivit mycket uppmärksammad för sina två böcker, Som svart vind och En plats i Paradiset och därför bör hans besök på Regionmuseet den 23 sept bli uppskattat och intressant, säger Susanne Alpar på Folkuniversitet.

Lars Åström

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons