Annons

Utsmyckning för 100000 på biblioteket i Tollarp

Kristianstad • Publicerad 27 september 2003

Biblioteksfilialen i Tollarp går ljusare tider till mötes. Lokalen ska rustas upp med färg, nya möbler och installation av en handikapptoalett. Dessutom har konstkommittén beslutat att lägga 100000 kronor på utsmyckning.

Två konstnärer – Lisa Jaennin och Viktor Kopp – har engagerats i projektet och tanken är att de ska få ta hand om var sitt rum. Lisa får utsmycka barn- och ungdomsavdelningen och Viktor för ta itu med vuxenavdelningen.

Annons

– Vi hade ett möte härom dagen och konstnärerna ska presentera sina förslag vid vårt nästa möte i november, säger kultur- och fritidschef Bengt-Åke Kjell.

– Allt ska vara klart till invigningen i februari.

Risken är att biblioteksfilialen måste stänga under en viss period fram tills dess. Men det kan den invändiga uppfräschningen, som handlar om cirka 500000 kronor, säkert vara värd.

Karin Hallengren

Tollarp
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons