Vägar avstängda efter översvämningar

Kristianstads kommun Artikeln publicerades
Tränevägen svämmades över på lördagseftermiddagen.
Foto: Läsarbild
Tränevägen svämmades över på lördagseftermiddagen.

Två vägar sydväst om Kristianstad svämmade över av lördagens regn. De har fått stängas av och väntas öppna igen först på tisdag eftermiddag.

Både Sätarödsvägen och Tränevägen drabbades av översvämningar på lördagseftermiddagen. Enligt Trafikverket kommer vägarna att vara avstängda fram till och med klockan 16 på tisdag.

– Vattnet måste själv dra sig undan. Det går inte att pumpa upp så stora mängder. Naturen måste svälja det själv och det tar tid eftersom redan är så mättat av regnet, säger Beisi Sundin, kommunikatör på Trafikverket.

Trafiken på Sätarödsvägen leds om via E22 och den västliga infarten till Sätaröd.

På Tränevägen är det återigen vid viadukten vid Bröd mellan Tollarp och Träne som det har blivit översvämning. Kristianstadsbladet har tidigare skrivit om översvämningarna där. Då har de orsakats av problem med pumparna.

Läs mer om vädret:

Läs mer om de tidigare översvämningarna:

Så här såg det ut vid en översvämning på Tränevägen i januari.
Foto: Daniel Lauritsen
Så här såg det ut vid en översvämning på Tränevägen i januari.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.