Annons

Våld och hot på disko för studenter

Våld och hot tvingar Studentkåren att ställa in sitt onsdagsdisko. I kväll bjuds studenterna i stället in till kafékväll med vakter, närpolis, socialförvaltning och sexmästeriet.
Kristianstad • Publicerad 31 januari 2001

–Våldet har ökat lite för mycket det senaste året. Vi måste markera att vi inte tolererar det, säger sexmästare Ingemar Nilsson. Varje onsdagskväll ordnar studentkåren disko på högskolan. En handfull studenter arbetar ideellt med att servera de 400 besökarna. Efter att en tid ha fått utstå okvädningsord och hot har sexmästeriets personal fått nog.

–Tyvärr gör studenter så här mot andra studenter. Våldet har ökat lite för mycket det senaste året. Nu vill vi markera att vi inte tolererar våld och hot mot personal och mellan besökarna, säger sexmästare Ingemar Nilsson.

Annons

Personalen utsätts för alltifrån mordhot till hot om stryk. Överförfriskade studenter uppträder hotfullt mot inhyrda vakter och i höstas inträffade ett par misshandelsfall i anslutning till diskoteken.

Varför våldet har eskalerat vet Ingemar Nilsson egentligen inte.

–Hade vi vetat det hade vi inte behövt ställa in i kväll, utan kunde gå direkt på problemet, säger han.

–Dagens studenter är som en tårtbit av samhället. När det blir allt våldsammare ute i samhället speglar det också av sig på högskolan, säger Kristina Magnusson, kårordförande. På kåren säljs alkohol till studentpriser, som är lägre än på andra uteställen.

–Meningen är att studenterna ska ha mer pengar kvar i plånboken dagen efter – inte att de ska dricka mer, säger Kristina Magnusson.

Eftersom några studenter inte förstår syftet med lägre priser ställs diskot in.

–Kåren ska inte vara ett ställe som man förknippar med våld, utan ett ställe som är förknippat med att ha roligt, säger Kristina Magnusson.

Risken är annars att de dryga 60 studenter som arbetar i sexmästeriet tappar lusten.

asa.pearce

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons