Annons

Våldsmannen i Olseröd vill bli släppt ur häktet

Kristianstad • Publicerad 4 september 2003

Försvarsadvokaten Björn Attnarsson överklagade på onsdagen häktningen av den 41-årige man som var nära att ta livet av sin yngre bror i Olseröd en natt härom veckan.

Mannen medger att han skjutit mot brodern i köket med en signalpistol och därefter slagit honom tre gånger i huvudet med spikavdragarsidan på en hammare. Tredje slaget var så hårt att hammaren fastnade i skallen. Mannen hävdar dock att han handlat i nödvärn och vill därför gå fri från straff.

Annons

41-åringen är, enligt tingsrätten, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Häktningen motiveras med risken att han på fri fot skulle kunna påverka polisutredningen.

Advokat Björn Attnarsson menar dock att det inte längre finns någon sådan risk. Detta eftersom enda vittnet, mannens mamma, har förhörts två gånger av polisen och då lämnat samma version. Hans två år yngre bror har vaknat upp på neurokirurgen i Lund, men minns inget av händelsen. Han trodde att han hade kört omkull med motorcykel och skadat sig.

Den enda punkt det råder delade meningar mellan mannen och mamman är exakt var han hämtade hammaren.

– Frågan är hur stor betydelse det har och om den oklarheten ska räcka för häktning, säger Björn Attnarsson.

Mannen misstänks även för stöld i ett fritidshus och har erkänt stöld av en bil i Olseröd under det knappa dygn han höll sig undan och gäckade polisen.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons