Kb får nytt utseende – modernare och snabbare

Modernare. Snabbare. Och vänligare för våra användare. Så beskrivs Kristianstadsbladets nya sajt. ”Vi tar ett stort kliv och ger läsarna en bättre upplevelse”, säger chefredaktör Jörgen Svensson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kristianstad • Publicerad 3 maj 2020 • Uppdaterad 4 maj 2020
Kb:s nya sajt.
Kb:s nya sajt.Foto: Kristianstadsbladet

Klockan 11 på måndagen 4 maj 2020 fick www.kristianstadsbladet.se sitt nya utseende. Efter två års utvecklingsarbete är det äntligen dags att sjösätta en modernare och snabbare sajt.

Ledordet under arbetet har varit användarvänlighet.

– Vi ger läsarna en bättre upplevelse, och det når man inte minst genom att sajten blir snabbare, säger chefredaktör Jörgen Svensson.

Webbchef Maria Sällberg och chefredaktör Jörgen Svensson.
Webbchef Maria Sällberg och chefredaktör Jörgen Svensson.

Att det finns en snabbhet på sajten bidrar till läsglädje, menar han. En annan förbättring är att designen är mer avskalad och ger ett tydligare intryck.

Kristianstadsbladet har funnits på nätet sedan slutet av 1990-talet och sajten har gjorts om vid flera tidigare tillfällen, senast för fem-sex år sedan. Med den tekniska lösning som sajten nu får, klarar sig kristianstadsbladet.se lång tid framöver, enligt chefredaktören. Nu handlar det om ständig förbättring av läsarupplevelsen.

– Nu fungerar arkivfunktionen bättre och detta är värdefullt både för oss som jobbar med tidningen och för våra läsare. Även de problem som varit med att logga in ska vara löst, säger han.

Kb:s nya sajt.
Kb:s nya sajt.Foto: Kristianstadsbladet

För Kristianstadsbladet står innehållet alltid i fokus, vare sig läsarna väljer papperstidning eller den digitala vägen. Läsningen ökar mest digitalt och särskilt i mobiltelefoner. 75 procent av de som tar del av Kristianstadsbladets innehåll digitalt, gör så i mobilen.

– Att mobilläsningen ökar har spelat stor roll när vi tagit fram de nya upplevelserna på sajten, säger webbchef Maria Sällberg.

De som regelbundet läser Kb digitalt kommer att känna igen sig eftersom olika sektioner smugits igång under en tid. Nu är det dags att lansera startsidan och resten.

– Vi ser en tendens till att många vill läsa lite längre texter och det har vi hittat format för så att läsupplevelsen blir bättre. Jag tror att läsarna kommer att läsa mer och under längre tid och även ha lättare för att hitta till relaterat material, säger Maria Sällberg.

Den nya sajten är modernare, mer i tiden, anser hon. ”Senaste nytt” och ”Mest läst” ger en snabb överblick.

– Det som andra läser, vill många läsa, säger Maria Sällberg.

Fakta

Välkommen att chatta med oss!

• Klockan 11 den 4 maj lanserar Kristianstadsbladet ny sajt.

• Klockan 13.00 – 16.00 på måndagen kan du chatta med chefredaktör Jörgen Svensson, webbchef Maria Sällberg och tidningsredaktionen om nya kristianstadsbladet.se.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.