Annons

Vandring längs kusten på årets torraste dag

På årets torraste dag ska en ny tradition skapas längs Åhuskusten. Det ska bli årligen återkommande kustvandringar med mat-och vätskekontroller och med en avslutande ”After walk”.
Kristianstad • Publicerad 15 augusti 2001

–Den första september är årets torraste dag, enligt tillförlitlig väderstatistik, och då ska det vandras längs kusten, säger Max Svensson på Åhus Strand. –Tanken är att alla ska kunna delta och vandra i sin egen takt, kanske ta ett svalkande dopp eller göra ett besök i någon av ålabodarna, berättar Max Svensson. Den torraste dagen infaller lite sent med tanke på semestrarna men det har inte varit något problem att få vandrare till evenemanget. Flera företag från skilda orter i Skåne är anmälda och ”hela Slupvägen” i Åhus ska till exempel delta. Samlingen sker vid Åhus Strand och för att spara på fötterna åker man buss till startplatsen vid Yngsjö Havsbad, alternativt tar sig dit på egen hand. Före avgång laddar vandrarna med en kustvandrarmacka serverad av krögarparet Tommy och Gun, som är medarrangörer. I valfri takt går vandringen längs kusten och vid Sven Wilhelm Nilssons ålabod på Snickarhaken är det dags för äppelkaka och kaffe. Den som är mer lagd åt en ålbit och en ”lille en” kan räkna med att få sin önskan uppfylld. Från rastplatsen fortsätter vandringen upp till Kronoskogens pir för överfart till andra sidan, som Max Svensson uttrycker det, med fiskeskuta eller hommebåt till slutmålet Åhus Strand. Där blir det ”After walk” med grillparty. Kustvandringen är ett samarrangemang mellan Kristianstads Sparbank, orienteringsklubben Pan, Yngsjö Havsbad och Åhus Strand och är tänkt att återkomma vid samma tidpunkt, den sista helgen i augusti, varje år. Men sträckan ska varieras. Nästa år finns planer på att vandra från Landön till Åhus. nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Ann Charlott Molin 044-289130
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons