Annons

Vänsterpartiet ställer krav på inga PPP-lösningar

Regeringens proposition om infrastrukturen är på gång. I potten finns det 319 miljarder kronor att fördela på väg- och järnvägsutbyggnader och underhåll. Nästa vecka hålls det sista mötet på näringsdepartementet om propositionen. För att nå en överenskommelse med socialdemokraterna har vänsterpartiet ställt som ett krav att inte godta några PPP-lösningar, private and public partnership, för finansieringar.
Kristianstad • Publicerad 21 september 2001

PPP innebär att privata intressenter erbjuder sig att låna upp pengar till vägutbyggnader och har av många förordats som ett snabbare sätt att få till stånd vägbyggen. Kristianstads kommun och Region Skåne har ställt sig positiva till en sådan lösning när det gäller utbyggnaden av E22. – Det blir inte någon PPP-lösning om vi ska vara överens med socialdemokraterna i arbetet med infrastrukturpropositionen, säger Karin Svensson Smith, som deltar från vänsterpartiet i överläggningarna. – Kommuner och regioner har förordat PPP-lösningar för vägutbyggnader, men vi tycker det är bättre att man lånar av statliga Riksgälden och i första hand till järnvägsinvesteringar. Om man utgår från PPP kan de projekten komma före, men vi anser att man ska göra avvägningen var i landet man ska satsa och det ska inte styras av vilka byggbolag som erbjuder sig att låna upp pengar, säger hon. – Riksgälden kan också låna till bättre ränta. Den tredje regeringssamarbetspartnern miljöpartiet har redan tidigare hoppat av överläggningarna. Partiet ansåg att 69 miljarder till väginvesteringar varv för mycket. – Vi håller med, men försöker fördela så de här pengarna även går till mittvajrar, bidrag till kollektivtrafik, cykelvägar och fysiska miljöåtgärder, säger Karin Svensson Smith. Vänsterpartiet kommer att ha ett möte i Kristianstad om de här frågorna när infrastrukturpropositionen har presenterats för riksdagen den 3 oktober, och där deltar Karin Svensson Smith. Mötet blir någon gång i vecka 41 och arrangeras av lokala vänsterpartiet Av de 319 miljarder kronorna ska 100 miljarder fördelas på järnvägsutbyggnader, 69 miljarder på vägutbyggnader och 150 miljarder kronor på underhåll av väg- och järnvägar. Utöver de 319 tillkommer räntor och amorteringar på 45 miljarder kronor. marcus.haraldsson @kristianstadsbladet.se

Av Marcus Haraldsson 044-185613
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons