Varför är det viktigt att lära sig om skönhetsideal?

Kristianstad Artikeln publicerades

Temat för årets Jamboree är "Free being me", som berör miljontals scouter i världen. Syftet är att stärka barn och ungdomars kroppsliga självförtroende och självkänsla.

<span class="fig-caption-title">Linnéa Haglind<span class="locale">, Tidaholms scoutkår:</span></span>INJECT_ARTICLE_MIDDLE_SIDEBAR– Det är bra att lära sig om negativa saker som skönhetsidealen för med sig, hur det påverkar en själv och andra.
Foto:
Linnéa Haglind, Tidaholms scoutkår:
– Det är bra att lära sig om negativa saker som skönhetsidealen för med sig, hur det påverkar en själv och andra.
<p><span class="fig-caption-title">Moa Thell<span class="locale">, Vist scoutkår i Östergötland:</span></span>– Det är rimligt, eftersom det finns så många olika sätt att vara på.<ul></ul>
Foto:

Moa Thell, Vist scoutkår i Östergötland:– Det är rimligt, eftersom det finns så många olika sätt att vara på.

  <span class="fig-caption-title">Allan Songa Wilondja<span class="locale">, Equmeniascout:</span></span>– Det känns fräscht. Det är trevligt att sitta ner och prata om det här. Alla får se ut som de vill.
  Foto:
  Allan Songa Wilondja, Equmeniascout:– Det känns fräscht. Det är trevligt att sitta ner och prata om det här. Alla får se ut som de vill.
  <span class="fig-caption-title">Malva Snäll<span class="locale">, Ryds scoutkår:</span></span>– Det är bra att få veta hur det ligger till. Jag tror att det kan ändra människors syn på utseende.
  Foto:
  Malva Snäll, Ryds scoutkår:– Det är bra att få veta hur det ligger till. Jag tror att det kan ändra människors syn på utseende.
  <span class="fig-caption-title">Mose Benjaminsson<span class="locale">, Equmeniascout:</span></span>– Det är bra. Man ser ut som man ser ut och ska inte använda medel för att bli perfekt.
  Foto:
  Mose Benjaminsson, Equmeniascout:– Det är bra. Man ser ut som man ser ut och ska inte använda medel för att bli perfekt.
  Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.