Varma applåder för Lionsstipendiaterna

Pernille Kristiansen är årets stora vinnare av Lionsstipendier 2002, tätt följd av tio konkurrenter. Att hon är en värdig vinnare lämnade hon och hennes violin bevis på i går kväll efter prisutdelningen.
Kristianstad • Publicerad 14 maj 2002

Konserthuset är fullt av släkt och vänner till de ungdomar som är på plats längst fram i publiken. Ungdomarna väntar spänt på sin tur att få komma upp på scenen och sjunga. Och så äntligen! Da Capo-kören med barn, ungdomar och körledare Anne Ramkull tar plats och ton. De fångar stjärnor, säljer kokosnötter i Brasilien och sjunger vårklassikern ”Alla fåglar kommit ren’”. Applåder. Da Capo får sällskap av La Musica vars solist Anna Knutsson bjuder på Abbahiten ”Thank you for the music” med en röst som förundrar. Undrar hur en sådan stor röst får plats i en sådan ung persons kropp? Applåder. Följer gör en pyjamasklädd Kammarkör med en dansk sovvisa. Bland dem finns Elin Svensson som dessutom är en av årets stipendiater och som solo sjunger musikalsången ”Children of Eden”. Applåder. Och slutligen. Prisutdelningen till de elva stipendiaterna, av 18 sökande. Störst stipendium får Pernille Kristiansen på 3000 kronor. Det får hon för sitt violinspel som hon efter prisutdelningen ger prov på. Utöver de elva stipendiaterna får dessutom Philip Johnsson ett hedersomnämnande som den yngste deltagaren, tio år. De andra pristagarna går ner från scenen och lämnar den vidöppen för Pernille Kristiansen och hennes violin. Ur detta graciösa instrument kommer de skönaste toner framlockade av Pernille Kristiansens eleganta armrörelser. Det är vackert. Det är rörande. Det är begåvat. Applåder. Applåder. terese.cristiansson @kristianstadsbladet.se FAKTA Lionsstipendiater 2002 Pernille Kristiansen, violin, 3000 kronor. Elin Svensson, piano och sång, 2000 kronor. Ulrica Oscarsson, sång, 2000 kronor. Sabina Zweiacker, sång, 2000 kronor. Jacob Andersson, bas, 1000 kronor. Rasmus Bååth, trumpet och sång, 1000 kronor. Hanna Dahlstedt, flöjt, 1000 kronor. Linda Majak, violin, 1000 kronor. Ola Paulsson, saxofon, 1000 kronor. Ida Sandberg, nyckelharpa och fiol, 1000 kronor. Sven Tarras-Wahlberg, piano, 1000 kronor. Philip Johnsson, hedersomnämnande.

Av Terese Cristiansson 044-18 55 36
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.