Värmebaronen nyanställer

Under två år satsar Värmebaronen över tio miljoner kronor på att bygga ut i Österslöv. Expansionen kommer även att leda till tio till tolv nya tjänster.
Kristianstad • Publicerad 17 maj 2003
Här inleds arbetet med att fördubbla produktionslokalerna. Tomas Karlsson skjuter med spaden undan det som Anders Nilssons grävmaskin inte kommer åt. BILD: TOMMY SVENSSON
Här inleds arbetet med att fördubbla produktionslokalerna. Tomas Karlsson skjuter med spaden undan det som Anders Nilssons grävmaskin inte kommer åt. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

Panntillverkaren Värmebaronen är Österslövs största arbetsgivare, med sina 52 anställda. Men under de närmaste åren kommer ytterligare ett tiotal medarbetare att anställas, i takt med att företaget bygger ut och expanderar. – Vi började redan den här veckan med det första projektet, att utöka våra produktionslokaler. Det blir 650 kvadratmeter tillbyggnad, vilket i princip innebär en fördubbling av produktionsytan för montering, säger Christopher Nilsson på Värmebaronen. – Nästa steg kommer att bli ovanvåningen, där vi ska bygga på kontorsdelar, ha en betydligt större matsal och ett omklädningsrum. Där ska vi börja ta in anbud i nästa vecka, men vi räknar inte med att det arbetet kommer igång förrän nästa år. Det blir också många miljoner som investeras i ombyggnaderna. Bara årets utökning beräknas kosta över fem miljoner kronor, och kontorsombyggnaden beräknas kosta lika mycket. Orsaken till ombyggnaderna är att Värmebaronen fortsätter expandera. – Våra pelletsbrännare har tagits väl emot av marknaden, och vår marknad i Japan går också bra. Det gör att vi behöver mer utrymme för tillverkningen. – Den här veckan kommer det en ny delegation från Japan som vill titta mer på våra elpannor, som vi exporterar dit. Företagets export står för nära 20 procent av omsättningen, och Japan är det största enskilda exportlandet. I år väntas omkring tusen elpannor levereras dit, och budgeten är beräknad till omkring 74 miljoner kronor. – Om försäljningen till Japan och av pelletsbrännare håller i sig behöver vi nyanställa tio till tolv medarbetare, för bland annat monteringsarbete. Men som det ser ut i dag behövs inte så många på produktionssidan, säger Christopher Nilsson. Clifford Johansen 044-18 56 40 clifford.johansen@kristianstadsbladet.se

ÖSTERSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.