Annons

Varning för älgar vid Åsumsvägen

Kristianstad • Publicerad 10 januari 2001

Nu utfärdar de boende vid Åsumsvägen en varning för älgar på och vid vägen mellan Kavrö bro och korset Ripa/Horna.

I onsdags kväll inträffade en tredje älgolycka, då en kalv blev påkörd vid Flötesvägen i närheten av Kavrebro. Ingen människa skadades, men älgkalven dog.

Annons

–Det inträffade en älgolycka här i fredags och i onsdags hände det en ny olycka när en bil körde på en älg, berättar Nina Svensson, som bor intill vägen. De boende har sett flera mycket oskygga älgar och vid ett par tillfällen har Nina Svensson och andra boende i området gett sig ut och jagat bort djur som helt velat promenera på vägen.

–Vi har sett flera olika djur och vi tror att det finns fyra eller fem älgar kvar i området, säger Nina Svensson som nu vill varna alla trafikanter.

–Kör försiktigt mellan Kavrövägen och korsningen Ripa/Horna. Det finns flera älgar i området!

–Lyckligtvis blev det inga personskador vid någon av de två olyckor som inträffat, säger hon. Nina Svensson har också ringt Vägverket som kom ut och satte upp tillfälliga älgvarningsskyltar vid vägen.

–Men på onsdagen kom de och tog ner skyltarna, så jag fick ringa och säga till att älgarna är kvar i området. Nu hoppas jag att de sätter upp skyltarna igen, säger Nina Svensson.

Bengt-Inge Schölin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons