Annons

"Vi är oerhört glada och stolta över resultatet"

Ett otroligt gensvar! Välgörenhetskonserten i Östermalmkyrkan lockade såväl artister som publik. Konserten inbringade 112455 kronor.
Kristianstad • Publicerad 3 januari 2005
Helen Persson var en av de artister som gärna ville ställa upp för att samla in pengar till jordbävningskatastrofens offer.
Helen Persson var en av de artister som gärna ville ställa upp för att samla in pengar till jordbävningskatastrofens offer.Foto: 
Östermalmkyrkan var fylld till sista plats. Det vara många som ville vara med om välgörenhetskonserten.
Östermalmkyrkan var fylld till sista plats. Det vara många som ville vara med om välgörenhetskonserten.Foto: 

– Idén föddes ur en inre nöd. Och tänk, att alla ville vara med.

Pastor Ingemar Hylén är tacksam över det gensvar som hans initiativ, att ordna en välgörenhetskonsert, har väckt.

Annons

I tisdags började han arbeta med att få ihop konserten. Helen Persson, Emil Sigfridsson, Nino Tirritiello, Anette Cederholm och Emma-Lisa Norrhamn var genast med på att ställa upp. Att det finns många som vill hjälpa katastrofoffren vittnar den stora skara som kom för att få vara med om välgörenhetskonserten. Östermalmkyrkan som rymmer nästan 400 personer fylldes till sista plats.

I kön fanns 150 personer till. Efter samråd med artisterna beslöt pastor Ingemar Hylén att det skulle bli ytterligare en konsert efter den först avslutade. Snabbt såldes ytterligare drygt 100 biljetter. Under välgörenhetskonserten fick besökarna lyssna till tänkvärda ord framförda av Anette Cederholm. En gripande berättelse om älskade barn som gått en tidig död till mötes.

Via inspelad intervju fick åhörarna ta del av hjälparbetaren Yvonne Dahlins upplevelser från Sri Lanka.

Allt arbete kring och under välgörenhetskonserten var ideellt och totalt inbringades 112455 kronor.

– Vi är oerhört glada och stolta över resultatet, säger pastor Ingemar Hylén efter de båda konserterna.

Marie-Louise Lindell

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons