GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi tipsar

Vi tipsar

Sommarkonserter vid bryggan, utställning i konsthallen, ny vandringsled att upptäcka, succén Hittaut slår rekord och ny väggmålning pryder stan. Man får väl säga att det händer en hel del just nu.
Publicerad 26 maj 2021 • Uppdaterad 27 maj 2021

Regionmuseet

Helene Billgren: Internmeddelandenh

Välkommen in i Helene Billgrens värld! Internmeddelandenh på Kristianstads konsthall är en utställning med extra allt. Den omfattar ett trettiotal målningar och ungefär lika många andra små och stora verk från senare år samt koreografen Örjan Anderssons dansföreställning ”Promise land” som är baserad på Helene Billgrens konstnärskap, och verk av konstnärsduon BU – ”B” som i Billgren och ”U” som i Stefan Uhlinder. Information om biljetter till dansföreställningen Promise land som är planerad till juli kommer bland annat att publiceras på konsthallens webbplats.

Arkelstorp

Arkelstorpsvikens vandringsled

Foto: BrittMarie Eriksson
Foto: Mari Graneskog

Här finns kuperade naturstigar med sluttningar ner mot vattnet men också öppna jordbrukslandskap i gammal kulturbygd. Leden är uppdelad i två väl markerade slingor, 4,9 och 7,7 km med många möjligheter att rasta vid sjön. Längs leden kan man även meditera, fågelskåda och sova i vindskydd. Har du inte med egen fikakorg finns det möjlighet att köpa i Arkelstorp eller i Oppmanna.

Se: https://www.sjoriketskane.se/att-gora/promenader/

Kristianstad

Hitta ut i helgen

Hittaut Kristianstad startade den 17 april och intresset för att leta checkpoints är rekordstort. Redan efter 2½ vecka har mer än 1600 personer registrerat checkpoints. Just nu finns det hela 277 stycken checkpoints att leta upp, väl utspridda i hela kommunen. Av dessa är ca ¼ tillgänglighetsanpassade och går utmärkt att besökas med barnvagn och rullstol. Så ut och upptäck nya platser - med appen eller papperskartan!

www.hittaut.nu/kristianstad

Kristianstad

Ny väggmålning i city

Nu är det dags för Kristianstad att få ännu en väggmålning att beskåda. Efter succén med den första målning som fått många att besöka Kristianstad är det nu dags för väggen på Västra Vallgatan 34 att få lite färg. Konstnären är Kim Demåne som är verksam inom muralmåleri, teckning, animation och skulptur. Så nästa gång du besöker Kristianstad, missa inte att beskåda ännu ett konstverk i storlek gigantisk.

Härnestad

Konsert i vassen

Här har vi ett evenamang som är sommar personifierat. Helgeåns Vänner anordnar även denna sommar bryggkonserter vid deras rastplats i Helge Å utanför Härnestad. Har man egen båt, kanot, kajak eller annat flytetyg är detta ett måste att uppleva. Att ta sig upp i ån från Åhus hamn och passera de hängande pilgrenar som inramar ån för att så småningom lägga till vid den fina rastplatsen är att skapa ett sommarminne av rang. Eventet kostar 100 kronor per person. I samband med evenemanget kan man förboka en picknickkorg på Rökeriet som hämtas upp före konserten. På hemvägen håller Rökeriet öppet för åfararna och där kan man köpa en specialdrink som döpts till In i vassen. Först ut på bryggan är Jonas Svensson och Emil Sigfridsson som bjuder på skönsång den 6 juni. Hela sommarprogrammet hittar ni på: www.helgeansvanner.se

Helgeåns Vänner gör ett digert arbetet för att göra ån attraktiv och tillgänglig för alla som är intresserade av att komma ut och upptäcka denna miljö. Genom att bygga olika rastplatser, grillplatser och vindskydd hoppas de att fler hittar ut. Vill man stötta deras arbete kan man bli medlem i Helgeåns vänner för 100 kronor per år.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.