Annons

Vidare jakt på kommunchef

Det är oklart om Regionmuseets chef Agne Furingsten lanseras som kandidat till kommundirektörsposten vid kommunstyrelsens sammanträde idag. Furingsten verkar dock villig att ta jobbet.
Kristianstad • Publicerad 16 januari 2001

Regionmuseichefen valde igår att inte kommentera diskussionen om sitt eventuellt nya jobb.

Kommunalrådet Christer Ewe (m) tvekade dock inte om möjligheterna att få honom som chef för det nya kommunledningskontoret.

Annons

– Jag har pratar med Agne Furingsten, och efter det samtalet menar jag att det är han som ska lanseras som kandidat till kommundirektörstjänsten. Christer Ewe vill gå snabbt fram och förklarade igår för personaldirektör Leif Rülf att han vill ha kommundirektörsfrågan som ett ärende på kommunstyrelsens arbetsutskott på förmiddagen och kommunstyrelsen på kvällen.

Han tog också upp frågan med kommunstyrelsens ordförande Bo Kristiansson (s), som är den som beslutar vilka ärenden som ska tas upp. Bo Kristiansson ville på tisdagseftermiddagen inte avslöja hur han har tänkt göra.

– Om vi tar upp frågan så får ni veta det i morgon, sa han, och syftade på den presskonferens som hålls på onsdagseftermiddagen.

Enligt uppgift skulle svåmpgruppen, det vill säga socialdemokraterna, vänsterpartiet, åhuspartiet och miljöpartiet, diskutera kommundirektörsärendet vid ett möte före kommunfullmäktige igår kväll.

Att en sådan diskussion skulle äga rum förnekades dock av Bo Kristiansson.

matti.stenrosen

@kristianstadsbladet.se

Av Matti Stenrosen 044-18 55 90
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons