Annons

Videofilmarens offer slipper förhöret i rätten

De personer som smygfilmades i februari slipper att vittna mot den 27-årige gärningsmännen. I den nya stämningsansökan som åklagare Bo Albrektsson lämnat in till tingsrätten har han tagit bort målsägandeförhören med det par som en natt i februari utsattes för smygfilmning genom lägenheten. – I och med att gärningsmannen har erkänt i polisförhör tyckte jag det var lika bra att återkalla målsägandeförhören, säger Bo Albrektsson.
Kristianstad • Publicerad 20 april 2001

27-åringen har erkänt att han vid två olika tillfällen smugit upp för trapporna nattetid och från loftgången filmat in i parets lägenhet.

I åtalet rubriceras händelsen som ofredande, ett brott som normalt ger penningböter. Men eftersom 27-åringen redan dömts till fängelse för stöld, är det mycket möjligt att påföljden bakas in i det straffet.

Annons

27-åringen upptäcktes genom att kvinnan i lägenheten gick ut naken i köket för att leta mat. När hon tände lampan upptäckte hon att det stod någon på loftgången utanför och filmade in genom fönstret. Hon skrek, mannen kom rusande och kunde ta upp jakten på videofilmaren.

Åklagaren yrkar i sin ansökan på att videokameran, videobandet och laddaren ska förverkas. Paret yrkar på ersättning om 8000 kronor per person.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons