Annons

Villabrand i Åhus

En villa i Åhus brann natten till nyårsdagen. Inga personer skadades, men räddningstjänsten fick sätta in rökdykare för invändig släckning.
Kristianstad • Publicerad 1 januari 2005

Det var vid 01.45 som larmet om en villabrand på Fädriften i Åhus kom till räddningstjänsten. När brandstyrkan i Åhus kom till platsen brann det kraftigt i två rum på nedanvåningen. Branden spred sig även upp på ovanvåningen och förstärkning anlände från Arkelstorp och Kristianstad, innan branden var under kontroll.

Ungefär samtidigt upptäcktes en brand i en tom djurbil intill en stallbyggnad i Huaröd. Räddningspersonal från Degeberga, Kristianstad och Brösarp deltog i släckningsarbetet.

Annons

Räddningstjänsten fick också undersöka en lägenhet i Kristianstad, där en fyrverkeripjäs kastats in genom brevinkastet tidigare på dagen. Pjäsen hade orsakat en mindre brännskada på hallmattan. Polisen i Skåne registrerade 595 ärenden från klockan 20.00 på nyårsaftonen till 06.00 på nyårsdagens morgon, vilket var fler än tidigare år. Trots det betraktar länsvakthavande befälet Erik Jeppsson det som en lugn natt.

– Det mest allvarliga var en man i 30-årsåldern som träffades av en nyårsraket i ansiktet. Men hans skador är inte livshotande, säger Jeppson.

Olyckan inträffade i Skivarp utanför Skurup.

Enligt Skånepolisens sammanställning registrerades bland annat 38 bränder, 22 lägenhetsbråk, 35 andra bråk, 13 misstänkta rattfyllerier, 57 fall av misshandelsfall och två trafikolyckor med personskador.

Omkring 200 poliser var i tjänst i Skåne under nyårsnatten.

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons