Vinentusiaster firade 45-årsjubileum

Munskänkarna i Kristianstad har fyllt 45 år och det firade under fredagen – självfallet med vin.
Kristianstad • Publicerad 1 september 2019

Föreningen Munskänkarnas sektion i Kristianstad bildades 1974 och i fredags firades detta med såväl mat, vin som föredrag. Munskänkarna, som arrangerar vinprovningar, vinresor och utbildningsprogram, finns i hela landet. Sektionen i Kristianstad har omkring 200 medlemmar.

– Kaj Björk, som var den förste ordföranden – han var med som hedersgäst under kvällen, berättar föreningens sekreterare Leif Andersson.

Kalaset för 45-åringen gick av stapeln på restaurang Kvarnen där sällskapet, som ska ha varit över 70 personer till antalet, valt att hålla tillställningen.

– Vi hade en föredragshållare, vinskribenten Anders Fagerström, som berättade om viner nere från den italienska klacken.

Vad händer om fem år, på 50-årsfesten?

– Ja du, då får vi skruva upp det hela lite grann

Agneta Nordh, ordförande i Munskänkarna Kristianstad, Kaj Björk, tidigare ordförande och  Anders Fagerström, vinskribent.
Agneta Nordh, ordförande i Munskänkarna Kristianstad, Kaj Björk, tidigare ordförande och Anders Fagerström, vinskribent.Foto: Margaretha Täljemark
Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.