unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Vinnaren av ”Halv åtta hos mig” går helst på känsla – ”Kände mig inte stressad”

Äran och 15 000 kronor är hans. Johan Elvstrand gick segrande ur tv-programmet ”Halv åtta hos mig” som under veckan sänts från Kristianstad.
Johan Elvstrand är nöjd med vinsten.
Johan Elvstrand är nöjd med vinsten.
Foto: Privat

Blomkålssoppa spetsad med tryffelolja och grillad flankstek med gräddig örtsås gick hem. Johan Elvstrand i Öllsjö fick högst poäng i TV4:s ”Halv åtta hos mig”.

– Det känns fantastiskt trevligt. Det är äran mer än pengarna som är roligt, det blev ett kvitto på att man lagar god mat och är en trevlig värd, säger Johan Elvstrand till Kristianstadsbladet efter vinsten.

Till efterrätt serverades en smarrig vanilj- och hallontartelett med smördegsbotten. En lyckad avslutning, tyckte gästerna. Och Johan Elvstand själv för den delen.

– Jag tycker att jag fick ihop en bra meny som var välbalanserad. Det var ingen som lagade något dåligt, det var bra mat rakt igenom. Sedan handlar det om dryck och det sociala också. Jag hade turen att få bra poäng.

Men så var han också väl förberedd. Varje rätt hade han testlagat två gånger tidigare med familjen som provsmakare. Därför är det också med dem han kommer spendera vinsten på 15 000 kronor.

– Jag får göra en fin middag med familjen och kanske någon typ av weekendresa. De ställde upp mycket under inspelningsveckan.

Var det som du förväntat dig att spela in?

– Ja, det tycker jag. Jag är inte rädd för att hoppa på nya saker och kände mig inte speciellt stressad. Jag var nog mer nervös över hur de skulle klippa ihop det sen.

Det var TV4 som nosat upp Johan Elvstrand på egen hand och han tvekade inte att tacka ja. Nu har han fått mersmak för livet i tv.

– Man vet aldrig. Jag kanske inte aktivt skulle söka till något program men hade inte tackat nej om någon ringt. Det är lite kul att stå framför kameran.

Vilket är ditt bästa matlagningstips?

– Jag lagar mycket på känsla och följer bara recept om jag ska baka. Att smaka av är nästan det viktigaste.

De fyra deltagarna har fortfarande kontakt ibland, och vem vet, kanske blir det en middag tillsammans helt utan rivalitet framöver.

– Då får vi hjälpas åt och göra en fyrarätters.