Annons

Vinslövsväljare väntade redan vid nio

VINSLÖV. Redan när vallokalen öppnade på söndagsmorgonen stod det väljare utanför församlingshemmet i Vinslöv beredda med sina röstkort i händerna.
Kristianstad • Publicerad 17 september 2001

Även om det varit en del turbulens i Vinslöv verkar det inte ha påverkat deltagarantalet i kyrkovalet negativt. – Fortsätter det så här under eftermiddagen blir det rekordhögt, konstaterade valnämndens ordförande Åke Sundkvist när han befann sig på plats under förmiddagen. Att antalet röstande verkar bli ovanligt högt tror han beror på de ickedemokratiska gruppernas kuppförsök. – Vi har inga Sverigedemokrater som ställer upp lokalt, men jag tror att hotet från dem gör att folk väljer att rösta, sa Åke Sundkvist. Att det bara finns en lista till kyrkorådet förklarar Åke Sundkvist med att de politiska partierna, även moderaterna som han själv tillhör, kommit överens om det. – Det finns politiker med på listan, men de företräder endast sig själva och inget parti. Vad gäller valet till det samfällda kyrkofullmäktige finns det flera nya namn som aldrig varit med tidigare. – Dessutom har vi kommit överens om att fler representanter från Nävlinge och Gumlösa finns med på listan. Gumlösa, Sörby och Nävlinge hade under valdagen en egen lokal att rösta i, församlingsborna från Vinslöv en lokal för sig i församlingshemmet. Där inne satt Bo-Göran Ohlsson, Kersti Torstensson och Valter Jönsson och prickade av de röstberättigade. – Mycket folk har det varit, sa Bo-Göran Ohlsson i färd med att se till att Margareta Erikssons fyra valkuvert hamnar i rätt valurna. – Att så mycket folk kommer beror på att det har pratats mycket om valet, trodde han. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons