GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vrituost pianospel fyllde Maglehems kyrka

Maglehems kulturförening och Degeberga-Everöds församling bjöd på en piano- och trombonkonsert på söndagseftermiddagen i Maglehems 1200-talskyrka.
Maglehem • Publicerad 19 november 2018 • Uppdaterad 19 november 2018
Regimantas Stankas och Julia Sigova spelade på söndagen i Maglehems kyrka.
Regimantas Stankas och Julia Sigova spelade på söndagen i Maglehems kyrka.
Foto: Brittmari Zaunschirm

Pianisten Julia Sigova ackompanjerades av trombonisten Regimantas Stankas och tillsammans framförde de ett varierat program toppat med verket ”Towards the light” av den rysk-israeliske tonsättaren Jan Freidlin.

Dessutom framfördes sex sånger av Clara Schumann. Julia Sigovas virtuosa pianospel kombinerat med lågmält trombonspel skapade en magisk stämning i kyrkorummet. Akustiken i kyrkan under de bildmålade kalkstensvalven gav musiken och sången ett lyft.

– Konserten var bra och intressant, andaktsstunden inramades av härlig musik. Konserten avslutades med ett extranummer som artisterna en gång spelade på sitt eget bröllop, berättar Brittmari Zaunschirm som besökte konserten.

Ann-Sofie Adermark
Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.