Yllan får ett nytt treårigt tillstånd

Ett nytt, tillfälligt tillstånd för mäss-, evenemangs- och konferensändamål är på väg åt Yllans håll. Det var tidigare i år som det upptäcktes att Yllan varit utan tillstånd för sin verksamhet under en tid. Användningen strider mot detaljplanen och Yllan har tidigare fått flera tillfälliga tillstånd beviljade.
Kristianstad • Publicerad 20 mars 2008

Stadsbyggnadskontoret föreslår att arrangören Kristianstad Arena AB ges ett nytt treårigt tillstånd. Grannarna är inte nöjda, eftersom de anser att verksamheten är störande. Deras förslag att flytta entrén till södra sidan är inget kommunen ser som möjligt. Däremot kommer trafiken att regleras, så att obehörig trafik inte kan köra in framför entrén under vissa tider. Dessutom förslås att ett staket sätts upp vid gränsen mot bostadsrättsföreningen Båtens ägor, så att det blir svårare för överförfriskade gäster att gena över området. För övrigt anser kommunen att viss störning får accepteras om man bor i stadsmiljö.

På sikt kommer en detaljplaneändring att göras, så att Yllan får ett permanent bygglov.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.