Yngsjökille tog sig vidare i tv-såpa

Kristianstad • Publicerad 19 maj 2005

ZTV:s motorbranschsåpa Pool Position, som är en rekrytering för mekaniker till motorbranschen. blev en stor framgång för Yngsjögrabben Jonas Evertsson.

Tillsammans med kompisarna Jerry Hagström och Tobias Hagtorn vann han tävlingen och segerpremie fick trion 15 000 kronor att dela på.

Handlingen bygger på att den niofaldige SM-mästaren, racingprofilen Picko Troberg, ska få fram ett mekanikerteam och en förare till sitt team för att under säsongen köra en sponsrad minicooper i SM-serien, JTCC (Svenska Juniormästerskapet för standardbilar).

Tillsammans med den vinnande föraren Fredrik Lestrup kommer teamet att, under Picko Trobergs och ingenjören Claes Rothsteins ledning, köra SM-serien JTCC (Junior Touring Car Championship) i en Mini Cooper.

Pole Position är en motorbranschsåpa, som sänt i tio avsnitt under våren. Mekanikerna kommer dels från 2004-års gästmekaniker, dels från årskurs 1 och 2 vid Motorsportgymnasiet i Mantorp, där också inspelningarna sker.

Förarna har slagits ut en efter en varje vecka. De fyra mekanikerteamen, Svenska Bilproffs MYN, MAF, MRF och TYA har samlat poäng och minusplubbar vid de veckovisa tävlingarna. Jonas Evertsson har fått sin utbildning på Wendesgymnasiet.

Lars Åström

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.