Yxman som jagade kvinna greps snabbt

Rinkaby Artikeln publicerades
Bara nio minuter efter att larmet kom in var mannen gripen.
Foto: Montage
Bara nio minuter efter att larmet kom in var mannen gripen.

En man som jagade en kvinna med en yxa i Rinkaby på tisdagseftermiddagen har gripits.

Flera polispatruller deltog i insatsen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks nu för grovt olaga hot.

Vid 16.41 kom de första larmen in om en hotfull situation i Rinkaby. Blott nio minuter senare hade polisen säkrat och gripit en man.

– Vi är på plats där på Åhusvägen där en man har jagat en kvinna med en yxa. Han är gripen för grovt olaga hot, och om jag har förstått allting rätt har ingen kommit till fysisk skada, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Har han jagat henne utomhus?

– Ja, den uppfattningen får jag när jag läser uppgifterna som har kommit in. Det har skett utomhus.

Flera polispatruller deltog i insatsen. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet har åtminstone fyra patruller varit på plats.

Mannen, som är i 30-årsåldern, och kvinnan, som är i 60-årsåldern, har ett släktskap.

Senare på kvällen meddelar polisen att mannen i fråga även utdelat ett slag mot en polisman på väg in i arresten. Det ska inte ha renderat i några personskador då slaget tog på skyddsvästen.

Han misstänks nu också för våld mot tjänsteman.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.