Kultur o Nöje

Ängla och Maja spelar Skorpan Lejonhjärta

Kristianstad Artikeln publicerades
Ängla Sigfridsson och Maja Magnusson kommer att dela på rollen som Skorpan.
Foto:Martin Sventorp
Ängla Sigfridsson och Maja Magnusson kommer att dela på rollen som Skorpan.

Två femteklassare från Kristianstad och Vinslöv kommer nu att dela på huvudrollen som Skorpan i uppsättningen av Bröderna Lejonhjärta under hösten.

Underhållningspatrullen spelar pjäsen från september till november på teatern i Kristianstad, och nu är det klart vem, eller rättare sagt vilka, som får en av huvudrollerna.

Ängla Sigfridsson, Kristianstad, och Maja Magnusson, Vinslöv, kommer att dela på rollen som Skorpan.

– Hon är överlycklig! Det är hennes första stora roll, hon har tidigare varit med i Trollkarlen från Oz, men inte i lika stor roll, säger Majas mamma Anna Hildingsson.

    – Ängla bara skrek rakt ut när hon fick veta detta. Hon blev så glad att hon la på luren, säger mamma Zara Sigfridsson, som fick nöjet att tala om det för dottern.

    Maja Magnusson går i femte klass på Söderparkskolan i Vinslöv och går även på sång genom Kulturskolan i Hässleholm. Ängla Sigfridsson går också i femman, på Fröknegårdens musikklass.

    De kommer nu att dela på rollen och troligen köra varannan föreställning var.

    – Vi tyckte att de här tjejerna var jättebra och skulle funka i rollen. Vi hade duktiga killar också som sökte, men det är ändå fler tjejer än killar som söker till teatern för sång och dans, säger Åsa Jensen från Underhållningspatrullen.

    – Eftersom det här är en stor roll och många föreställningar ville vi också ha två som kunde dela på rollen. Och då var det bra om de var ganska lika, i samma storlek och utseende. De här kompletterar varandra och passar bra ihop med den som ska spela Jonathan, säger hon.