3 surftips för unga

Kultur • Publicerad 17 maj 2005

1. Fem myror. Visst har du hört talas Fem myror är fler än fyra elefanter? Det här tv-programmet lär barn att läsa och räkna. Det kom på 1970-talet, och sedan dess har massor med barn tittat på det. Programmet har en egen webbsida. Här kan du titta på videoklipp från programmet. Du kan även lyssna på sångerna och spela några kul spel.

www.svt.se/femmyror

2. Visst kan du bowla! Har du spelat bowling någon gång? Ja, du vet den där konstiga sporten där man med hjälp av ett klot ska få ett antal käglor att falla. Om du är osäker på hur man gör kan du gå in på Svenska Bowlingförbundets hemsida. Här finns en snygg presentation om hur det går till att spela, och du hittar även olika bowlingspel på nätet!

www.swebowl.se (TT Spektra)

3. Spel om bistånd. Att spela datorspel är kul. Somliga spel är dock även "på riktigt". FN har tagit fram ett datorspel för barn. Det handlar om bistånd till svältande människor. Du spelar inte spelet direkt på internet utan du installerar det på din dator. Innan du börjar bör du med andra ord prata med dina föräldrar. Spelet, som heter Food Force, finns både för pc och för Mac. Det finns dock bara på engelska.

www.food-force.com (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.