Annons

Agneta Pleijel vårdades i respirator för tbe

Litteratur • Publicerad 31 maj 2020
Författaren Agneta Pleijel drabbades av hjärnhinneinflammation och fick ligga i respirator. Arkivbild.
Författaren Agneta Pleijel drabbades av hjärnhinneinflammation och fick ligga i respirator. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Förra sommaren låg författaren Agneta Pleijel i respirator på intensiven efter att ha fått hjärninflammation till följd av ett fästingbett. I Dagens Nyheter skriver hon själv om hur hon insjuknade de sista dagarna av juli och vårdades på sjukhus till slutet av augusti och sedan hade ytterligare tre veckors vård och rehabilitering innan hon fick komma hem.

Författaren drabbades av svår minnesförlust och balansproblem.

Annons

"Efteråt tyckte jag att dessa ur minnet utstrukna veckor var som att ha gjort en visit hos döden. Som i så fall inte är något att frukta", skriver hon och avslutar texten, som också handlar om den mänskliga hjärnans delar och utveckling, med faktumet att hon efter sin sjukdom blivit en annan människa:

"Mindre otålig, mer minnesgod för livets snabbt passerande småhändelser och, menar jag, med större insikt om mig själv."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons