Annons

Australisk reporter ber Adele om ursäkt

Den australiske tv-reportern Matt Doran har nu oreserverat bett Adele om ursäkt under sändning. Han tillstår att han är skyldig sångerskan det, skriver
Musik • Publicerad 28 november 2021
Under intervjun fick Adele (här på Grammygalan 2017) veta att den australiske reportern inte hade lyssnat hennes album. Arkivbild.
Under intervjun fick Adele (här på Grammygalan 2017) veta att den australiske reportern inte hade lyssnat hennes album. Arkivbild.Foto: Matt Sayles

Matt Doran, värd för morgonprogrammet "Weekend Sunrise" på Channel 7 i Australien, beskriver intervjun som "ett outsägligt privilegium" som gick galet fel. Inför intervjun i London hade Doran endast hört en av låtarna på Adeles framgångsrika album som då ännu inte hade släppts. Detta erkände han också när Adele undrade vad han tyckte om hennes skiva.

Doran uppger att han först efter intervjun upptäckte att han hade fått en länk med hela albumet i sin e-post, men att han inte hade upptäckt det.

Annons

Nu ber han både Adele och hennes fans om ursäkt.

– Det här är en historia som satt i gång en ström av glåpord och hån från olika delar av världen, och jag är helt ärlig nu, merparten av dessa attacker förtjänar jag och tar på mig, säger Doran som blev avstängd från sitt jobb i två veckor.

Under den två och en halv minuter långa ursäkten sade Doran också att de tidigare medieuppgifterna om att Adele skulle ha rest sig upp och gått ut, inte stämmer. Däremot stoppade hennes skivbolag sändningen av intervjun.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons