GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur

Avantgardets nya "Smash and grab” är skapad för scenen

Skivrecension • Publicerad 15 september 2021
Indie/rock

Avantgardet

Album: Smash and grab

Skivbolag: Avantgardet

På sex år har småländska Avantgardet med Rasmus Arvidsson i spetsen släppt sex album och Arvidsson har prisats för sina poetiska texter och skarpa blick som ofta är vänd mot honom själv och mot samhällets mest gömda hörn.

”Smash and grab” är mindre personligt än de fem tidigare albumen, men samhällskritiken finns kvar som en röd tråd. Rappa och poppiga ”Oh yeah” följer en utvisning till Afghanistan, och till de glada tonerna så fastnar texterna och blir en klump i halsen.

Men trots starka rader så har ”Smash and grab” mindre karaktär än tidigare släpp. Det känns som ett album som är skrivet för scenen, som kräver fysisk närvaro. När publiken kan skriksjunga till ”Alla tvivel”, då kan det kännas och glänsa på riktigt.

Anna EngströmSkicka e-post
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.