Barclay, Linwood: "Utan ett ord"

Ett verkligt mardrömsscenario utspelar sig för fjortonåriga Cynthia. Efter ett storbråk med föräldrarna vaknar hon upp hemma i sin säng med baksmälla och finner att hon är alldeles ensam. Föräldrarna och hennes bror är puts väck och inte ett spår eller förklaring har lämnats.
Kultur • Publicerad 7 april 2009
Linwood Barclay.
Linwood Barclay.Foto: 

Berättelsen tar sin början 25 år senare, Cynthia har nu man och dotter, men det förflutna lämnar henne ingen ro. Små bekräftelser i form av brev, mejl och en hatt (!) lämnad på köksbordet drar igång dramatiken och förväntningarna på att se sin familj igen.

Först verkade intrigen solklar och spänningen mellan Cynthia och hennes man trissades upp – var hon verkligen helt säker på att hon inte inbillade sig allt, eller var det hennes man som försökte göra henne galen? Storyn balanserar på osäker mark emellanåt men det tar sig och till och med upplösningen får väl godkänt.

Lotta Tholin
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.