Bekräftat: Cage blir Stålmannen i "The Flash"

Ryktet har florerat ett tag: att Nicolas Cage till slut ska spela Stålmannen på film. Det skulle stjärnan egentligen ha gjort 1998 i Tim Burtons alltför dyra projekt "Superman lives" – som skrotades av Warner Bros.
Film • Publicerad 25 maj 2023
Nicolas Cage ska ta på sig Stålmannens mantel på vita duken. Arkivbild.
Nicolas Cage ska ta på sig Stålmannens mantel på vita duken. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Nu bekräftar regissören Andy Muschietti att Cage till slut kommer att ikläda sig manteln i en biroll i nya "The Flash", skriver The Independent.

– Nic var helt fantastisk. Han är ett jättestort Stålmannen-fan. Han är en serienörd, säger Muschietti till Esquire Middle East.

Faktum är att Nicolas Cage döpt sin yngsta son till Kal-El, vilket är Stålmannens riktiga namn, innan han hamnade på vår planet och fick heta Clark Kent.

Sedan tidigare är det känt att Michael Keaton kommer att återupprepa sin roll som Batman i "The Flash", en roll han spelade i Tim Burtons två filmer om superhjälten 1989 och 1992.

Titelrollen som The Flash spelas av Ezra Miller, skådespelaren som har hamnat i en hel del trubbel på sistone då han bland annat dömts till villkorlig dom och böter för att ha brutit sig in hos sin granne och stulit sprit.

"The Flash"-filmen spelades in 2021 men premiären har fördröjts på grund av coronapandemin. Handlingen följer superhjälten som reser i tiden för att förändra historien – med hjälp av en pensionerad Batman.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.