Annons

Bergman på museet i höst

Nu är det klart att Regionmuseet kommer att satsa på Ingmar Bergman i höst. Främst genom dubbla utställningar, men också genom att ge höstens Bionnal ett Bergmantema.
Kultur • Publicerad 29 januari 2009
"Bergman i bild" på Nobelmuseet i Stockholm. Bild: Scanpix
"Bergman i bild" på Nobelmuseet i Stockholm. Bild: ScanpixFoto: 

Förra veckan plockades den uppmärksammade utställningen "Bergman i bild" ner på Nobelmuseet i Stockholm. Nu är det klart att den i höst visas på Regionmuseet.

Under hela förra hösten visades den tvådelade utställningen "Bergman i bild/Nobelpristagare får regissör" på Nobelmuseet. Den ena bestod av unika bilder från Bergmans liv och kreativa process, bland annat av Lennart Nilsson och Bengt Wanselius, i den andra ingick filmavsnitt från Ingmar Bergmans sceniska uppsättningar av Nobelpristagares verk. Regionmuseets Evelyn Thomasson säger att ambitionen är att visa båda utställningarna.

Annons

– Vår förhoppning är att vi kan ta rubbet, men det beror på hur det blir med kostnaden av filmrättigheterna. Klart är i alla fall att det blir mer än enbart bilderna. Vi gör ju en extra filmsatsning i år med en ny filmutställning och den andra Bionnalen, som nu kommer att få ett Bergmantema.

Utställningen kommer i sommar att visas i Frankfurt. På Regionmuseet blir det vernissage den 30 augusti, med 1 november som sista dag.

Sune Johannesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons