Bokfestivalens första samtal ställs in

Kristianstad Bokfestival invigs imorgon, torsdag, och första programpunkten är ett samtal om bokbegär mellan Daniel Sjölin och Jenny Lindh. Sjukdom gör att det här nu ställs in.
Bokfestivalen • Publicerad 5 september 2018
Bibliotekarien Jenny Lindh, känd krönikör på DN, kommer inte till Bokfestivalen.
Bibliotekarien Jenny Lindh, känd krönikör på DN, kommer inte till Bokfestivalen.Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Bokfestivalen är den 20:e i ordningen och pågår mellan torsdag till lördag, 6-8 september. Temat för i år är ”Bokbegär”, och efter invigningstalet och diktuppläsning är också detta själva rubriken på kvällens första samtal, mellan författaren och programledaren Daniel Sjölin och Jenny Lindh, bibliotekarien som blivit känd i hela landet för sin spalt i DN, Fråga bibliotekarien.

Men sjukdom gör att arrangörerna nu tvingas ställa in det här programmet.

– Torsdagens gäster Daniel Sjölin och Jenny Lindh har insjuknat i influensa och kommer inte. Vi jobbar på andra lösningar men har inte fått napp ännu, säger Bokfestivalens programansvariga Ulrika Thorsson.

Invigningen startar kl 18.30, i Kulturkvarterets stora sal.

Författaren och programledaren Daniel Sjölin tvingas ställa in sin medverkan på Bokfestivalen.
Författaren och programledaren Daniel Sjölin tvingas ställa in sin medverkan på Bokfestivalen.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.