GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Bra jobbat, mamma pingvin” är en både charmig och lärorik historia

Bilderbokskonstnären Chris Haughton är en mästare i att skapa känslosamma och spännande dramer för de yngsta läsarna. Den som inte smälter av den här bilderboken är nog själv ett isberg, tycker recensenten Eva Wahlström.
Litteratur • Publicerad 19 november 2022
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Bilderbok (från 3 år)

Bra jobbat, mamma pingvin

Text och bild: Chris Haughton

Översättning: Gunilla Halkjaer Olofsson

Förlag: Lilla Piratförlaget

Chris Haughton har illustrerat och skrivit ännu en mysig bilderbok: ”Bra jobbat, mamma pingvin”.
Chris Haughton har illustrerat och skrivit ännu en mysig bilderbok: ”Bra jobbat, mamma pingvin”.Foto: Lilla piratförlaget

"Bra jobbat, mamma pingvin” är en spännande bilderboksberättelse och samtidigt nästan ett naturprogram för treåringar.

Mamma Pingvin måste ge sig ut på en farlig och isig fångstfärd för att fixa mat till familjen. Hon måste smyga förbi farliga rovdjur och ta sig förbi nästan oöverstigliga isberg där man riskerar att kana rakt ut i tomma intet. Men inget stoppar denna bilderboks Mor Courage. Den korta texten består huvudsakligen av dialogen mellan far och barn som kollar efter mamma och hejar på hennes bedrifter.

Haughtons bilder är klara och blå som snölandskapet i sig självt. Varje bilduppslag är som scenografin och scenbytet i ett teaterstycke. Boken är dedicerad till Mamma och dess devis är ett arabiskt ordspråk: ”Paradiset ligger under mammas fötter.”

Ja, den som inte smälter av den här bilderboken är nog själv ett isberg!

Eva WahlströmSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.