Annons

Branagh ska spela Boris Johnson i coronaserie

Tv • Publicerad 23 januari 2021
Kenneth Branagh spelar Boris Johnson i en serie som följer den brittiske premiärministern under covid 19-pandemin. Arkivbild.
Kenneth Branagh spelar Boris Johnson i en serie som följer den brittiske premiärministern under covid 19-pandemin. Arkivbild.Foto: Eric Charbonneau/AP/TT

Kenneth Branagh ska spela den brittiske premiärministern Boris Johnson i en ny tv-serie, skriven och regisserad av Michael Winterbottom. Enligt Variety ska den handla om Storbritanniens hantering av coronaviruset och sändas i fem avsnitt på tv-kanalen Sky.

Titeln är "This sceptred isle", ett citat från William Shakespeares pjäs "Richard II". Passande för Kenneth Branagh som varit en ivrig uttolkare av den brittiske dramatikern. Uttrycket betyder ungefär "den bemäktigade ön" och är en beskrivning av England.

Serien ska följa Boris Johnson under de första dagarna av coronavirusets framfart, under tiden han själv blir smittad av viruset, inlagd på intensivvårdsavdelning och tillfrisknar. Även sjukvårdspersonal, forskarna som försöker finna ett vaccin och människor som jobbar i hemtjänsten skildras i miniserien, enligt regissören Winterbottom.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons