Annons

Britney Spears tycks stötta "Free Britney"

Nöje • Publicerad 5 september 2020
James "Jamie" Spears uppmanas av Britney Spears advokater att avsäga sig förmyndarskapet över sin dotter. Arkivbild.
James "Jamie" Spears uppmanas av Britney Spears advokater att avsäga sig förmyndarskapet över sin dotter. Arkivbild.Foto: AP/TT

Britney Spears vill att hennes pappas förmyndarskap över henne ska bytas ut till ett företag. Det skriver TMZ , som citerar hennes advokat Samuel Inghams ansökan till domstolen. Där bekräftar advokaten att stjärnan vill bli kvitt pappans inflytande.

"Hon motsätter sig starkt att hennes pappa fortsätter som ensam förmyndare för henne", skriver han.

Annons

Dessutom tycks sångerskan, som stått under pappans förmyndarskap sedan 2008, vara medveten om och stötta den rörelse som kallas "Free Britney". Fans och kända personer över hela världen har via hashtaggen #freebritney krävt att Spears ska få bestämma vem som ansvarar för hennes ekonomi och egendom.

Domstolsansökan lämnades in den 3 september och till den hade hennes advokat bifogat en artikel om ”Free Britney”. Advokatens förslag är att förmyndarskapet övertas av Bessner Trust Company. Företaget är kapitalförvaltare och kan övervaka hennes förmögenhet, som beräknas uppgå till motsvarande 522 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons