Annons

Brittiska "The x factor" läggs ner

Tv • Publicerad 29 juli 2021
Tv-personligheten Simon Cowell skapade programkonceptet "The x factor" 2004. Nu läggs det brittiska originalprogrammet ner. Arkivbild.
Tv-personligheten Simon Cowell skapade programkonceptet "The x factor" 2004. Nu läggs det brittiska originalprogrammet ner. Arkivbild.Foto: John Shearer/AP/TT

Efter 17 år och 15 säsonger har det blivit dags för det populära brittiska talangprogrammet "The x factor" att stänga av musiken för gott.

Den senaste säsongen av programmet sändes 2018. Efter två spin off-shower 2019 sattes produktionen på paus. Att den pausen nu blir permanent bekräftas av tv-kanalen ITV, som i ett uttalande som citeras av NME skriver att det inte finns några planer på en till säsong.

Annons

"The x factor" skapades 2004 av den engelske tv-personligheten Simon Cowell. Programmet har genom åren fungerat som en skjuts in i musikbranschen för flera i dag världsberömda band och artister, däribland One Direction, Olly Murs och Little Mix.

Programmet produceras fortfarande i nio länder utanför Storbritannien, bland annat Danmark. "The x factor Sverige" sändes i en säsong 2012.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs fel länder där programmet fortfarande sänds.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons