Annons

Broadwaystjärna död i sviterna av covid-19

Teater • Publicerad 6 juli 2020
Nick Cordero och hustrun Amanda Kloots. Arkivbild.
Nick Cordero och hustrun Amanda Kloots. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Den kanadensiske skådespelaren Nick Cordero har avlidit efter flera månaders kamp mot covid-19, rapporterar amerikanska medier.

"Min älskade make gick bort nu på morgonen. Han var omgiven av kärlek från sin familj, som bad och sjöng när han sakta lämnade jordelivet", skriver hans fru, dansaren Amanda Kloots, på Instagram.

Annons

Cordero dog på Cedars-Sinai-sjukhuset i Los Angeles där han vårdats i tre månader sedan han blivit smittad av coronaviruset. Flera veckor av sjukhustiden tillbringade han i koma.

Nick Cordero är känd för sina roller i musikaler på Broadway och han var framför allt omtyckt för sina tolkningar av tuffingar och gangsters på scen. Han fick sitt genombrott 2014 när han spelade Cheech i en uppsättning av "Kulregn över Broadway" och han nominerades till en Tony, skriver The New York Times.

Tillsammans med frun och deras ettårige son Elvis hade han nyligen flyttat till Los Angeles för att vara med i en uppsättning av "Rock of ages".

Nick Cordero blev 41 år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons