Bryant och Leksell bäst på Svensktoppen

Musik • Publicerad 8 januari 2022
Miriam Bryant och Victor Leksell stod för årets Svensktoppslåt 2021 – "Tystnar i luren". Arkivbild.
Miriam Bryant och Victor Leksell stod för årets Svensktoppslåt 2021 – "Tystnar i luren". Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Tystnar i luren" med Miriam Bryant och Victor Leksell är årets låt på "Svensktoppen" 2021. Victor Leksell tar dessutom hem ytterligare en trofé eftersom han utses till årets artist, uppger Sveriges Radio P4 i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan Leksell och Bryant gick rakt in på listans andraplats i mars förra året och har legat sammanlagt 38 veckor på "Svensktoppen". Låten låg aldrig på listans förstaplats men har under de flesta av veckorna legat med i toppstriden.

Clara Klingenström kniper titeln som årets nykomling med låten "Behöver inte dig i dag" och årets kompositör är Elias Kapari som bland annat har gjort låtar som just "Tystnar i luren" och "Starkare".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.