Annons

BTS-lag låter k-popstjärna skjuta på lumpen

Musik • Publicerad 2 december 2020
BTS-medlemmen Jin, eller Kim Seok-Jin som han egentligen heter, får skjuta på mönstringen i två år. Arkivbild.
BTS-medlemmen Jin, eller Kim Seok-Jin som han egentligen heter, får skjuta på mönstringen i två år. Arkivbild.Foto: Lee Jin-Man/AP/TT

Kim Seok-Jin, den äldsta medlemmen i k-popbandet BTS, fyller 28 år på fredag. Sydkoreas parlament har nu gett honom en tidig födelsedagspresent.

Enligt nuvarande lagstiftning måste alla funktionsdugliga sydkoreanska män senast när de fyller 28 mönstra för militärtjänstgöring i cirka 20 månader. Nu har den så kallade BTS-lagen godkänts, som låter k-popstjärnor skjuta på mönstringen tills året de fyller 30, rapporterar The New York Times

Undantaget gäller för personer som har mottagit regeringens medalj för att sprida eller höja landets kulturella inflytande runt om i världen. Alla sju medlemmar i BTS uppfyller detta krav då de tilldelades medaljen 2018.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons