Annons

Countryikonen Charlie Daniels död

Den amerikanske countrymusikern Charlie Daniels är död, uppger flera amerikanska medier.
Musik • Publicerad 6 juli 2020
Charlie Daniels på scen i Nashville 2017. Arkivbild.
Charlie Daniels på scen i Nashville 2017. Arkivbild.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Sångaren, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Charlie Daniels var medlem i Grand Ole Oprey och invald i Country music hall of fame.

Daniels inledde musikkarriären som bluegrassmusiker, innan han 1967 flyttade till Nashville för att arbeta som studiomusiker åt bland andra Bob Dylan och Leonard Cohen.

Annons

Därefter tog han steget till att bli bandledare för The Charlie Daniels Band som hade sin storhetsperiod under 70- och 80-talet. "The devil went down to Georgia", som gavs ut 1979, ses som hans mest kända låt.

Hyllas av artistkollegor

Flera amerikanska countryartister hedrar minnet av Charlie Daniels i sociala medier, däribland Brad Paisley, George Strait och Luke Combs.

"En fantastisk underhållare och en fantastisk människa. Cowboy dessutom", skriver George Strait.

"Jag är så ledsen över att han är borta. Vi har så många minnen tillsammans, och jag är frälst som har fått lära känna honom. Vila i frid min vän. Vi älskar dig", skriver Brad Paisley.

"Countrymusikens flagga vajar på halv stång i dag", skriver Luke Combs.

Dog i en stroke

Charlie Daniels dog på måndagen på ett sjukhus i Hermitage, en förort till Nashville i Tennessee.

Dödsorsaken uppges vara en stroke. Han blev 83 år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons