GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

David Ericsson får Ivar Lo-pris

Litteratur • Publicerad 24 november 2022
David Ericsson. Pressbild.
David Ericsson. Pressbild.Foto: Patrik Pettersson

Författaren och långtradarchauffören David Ericsson får fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris 2022.

Han får det för att hans noveller, romaner och krönikor "kan liknas vid en road movie, där resan både sker på vägarna och i karaktärernas inre – med täta avfarter som stavas solidaritet och säkerhet, spänning och svek", enligt juryn.

David Ericsson föddes 1958 och debuterade 1999 med novellsamlingen "Truck stop". Han har hittills kommit ut med fem romaner och två novellsamlingar. Hans senaste roman "Den fredlösa" gavs ut i våras.

Prisutdelningen äger rum på Ivar Lo-Johanssons födelsedag den 23 februari nästa år.

Ivar Lo-priset instiftades 1986 och prissumman är 125 000 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.