GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De kan få Stora fackbokspriset

Litteratur • Publicerad 24 november 2022
Sakine Madon kan få pris. Arkivbild.
Sakine Madon kan få pris. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Årets nomineringar till Stora fackbokpriset är klara.

Utvalda den här gången är Hans-Gunnar Axberger för "Statsministermordet", Katarina Barrling och Cecilia Garme för "Saknad – på spaning efter landet inom oss", Kalle Lind för "Karl Gerhard: Estradör och provokatör", Jonathan Lindström för "Sveriges långa historia – människor, makt och gudar under 14 000 år", Sakine Madon för "Inget är heligt: Sverige och debatten om yttrandefriheten" samt Gunnar Wetterberg för "Prästerna".

Prisutdelningen äger rum 5 december. Vinnaren tillkännages några dagar tidigare. Prissumman är på 125 000 kronor och kommer från Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.