GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Debutbok krossar tristessen med ett fantasifullt äventyr

Vad ska man göra när allt är tråkigt, äckligt, motigt? Boken ”Sally surar!” fångar barnets frustration och låter fantasin blomma ut med full kraft.
Amanda Jonsson är aktuell med boken ”Sally surar!".
Amanda Jonsson är aktuell med boken ”Sally surar!".
Foto: Filip Lundgren

Bilderbok

Sally surar!

Text och bild: Amanda Jonsson
Förlag: Opal

Äcklig macka, tråkig dag. Och ute kommer någon och stör, någon som dessutom har fula stövlar, gungar jättehögt och hittar hur många fyrklöver som helst. ”Sally surar!” är en bok om när allting är fel, men får en oväntad vändning.

Amanda Jonsson, som vunnit Bengt Christell-priset och därmed även utgivningen, är en spännande bilderbokskonstnär. Hon skriver rättframt och fångar meningsskiljaktigheter med komisk udd. Det finns också en pirrande rörelse i texten som låter det magiska bli en del av det normala.

Samma rörelse finns även i bildvärlden. Magnifika växter, säregna djur och fenomenala cirkuskonster suddar stegvis ut den grå vardagen. Jonsson har ett personligt formspråk, jobbar med festliga färgkombinationer och smyger oavbrutet in lekfulla detaljer. Det här är en av årets häftigaste böcker.

Amanda Jonsson är aktuell med boken ”Sally surar!".
Amanda Jonsson är aktuell med boken ”Sally surar!".
Foto: Pressbild

Läs mer