Annons

Deckardårarna – podden för alla oss som älskar deckare

I podden Deckardårarna handlar det om just det, deckare. Men också om kriminalserier på tv och verkliga brott. Podden drivs av de skånska journalisterna Pernilla Ekdahl (Norra Skåne) och Gunilla Wedding (Skånska Dagbladet). Nu finns den även tillgänglig på Kristianstadsbladet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Podcast • Publicerad 7 februari 2022
I podden Deckardårarna tar journalisterna Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl sig an den kanske mest populära litterära genren.
I podden Deckardårarna tar journalisterna Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl sig an den kanske mest populära litterära genren.Foto: Ralph Bretzer

Att läsa deckare är ett stort intresse, inte bara för mig och min tidigare kollega, Gunilla Wedding, som är kultur- och nöjesredaktör på Skånska Dagbladet och även ledamot av Svenska Deckarakademin. Deckare återkommer ständigt i topp på listorna över mest sålda, lästa och utlånade böcker.

I många år har Gunilla och jag diskuterat deckare vi läst, pratat om deckare vi ser fram emot att läsa och dryftat kriminalserier på tv som vi tycker om. Efter att vi gått en kurs i hur man gör podcasts gjorde vi för två år sedan allvar av en dröm vi länge haft – vi startade podden Deckardårarna.

”Jag hoppas att ni vill ”decka” ner er, riktigt ordentligt, tillsammans med oss Deckardårar.”
Pernilla Ekdahl
Annons

Numera snackar vi deckare i podden istället för i vardagen. Vi tipsar om bra böcker vi läst, spanar efter trender i genren och gräver ner oss i kriminalromanens historia. Vi brukar även ha med intervjuer med aktuella författare och med tiden har även mitt stora intresse för poddar om verkliga brott också lyckats nästla sig in i samtalet.

När vi nu nått avsnitt 20 hälsar vi även läsare av Kristianstadsbladet välkomna.

Såväl det senaste avsnittet som alla de tidigare finns att lyssna till via Norra Skånes och Kristianstadsbladets respektive webbsidor, samt förstås även på alla de plattformar ni brukar använda för att lyssna på poddar.

Jag hoppas att ni vill ”decka” ner er, riktigt ordentligt, tillsammans med oss Deckardårar.

Trivsam – och spännande! – lyssning.

Deckardårarna

På spaning efter Deckarvåren

En dansk återkomst, en deckarstinn början på 2022 och en spaning på den vår som kommer. Och så är det fiktivt mord på hemmaplan för Gunilla och svensk poddlycka för Pernilla.

Välkomna till Deckardårarna säsong 3!

Deckardårarna

Innehåll i avsnitt 1, säsong 3

Följande böcker pratar vi om:

Flickan under trädet av Sara Blaedel

Enbart kvinnor av Christina Wahldén

Släcka liv av Pernilla Ericsson

Fas 3 av Åsa Ericsdotter

Den som dödade helvetets änglar av Jan Guillou

En god man av Karin Wahlberg

Fallvind av Maria Adolfsson

Hela sanningen av Cara Hunter

Följande tv-serier pratar vi om:

Ett fall för Vera (SVT)

The Victim (SVT)

Följande poddar pratar vi om:

Skuggland

Counterclock

Lyssna på fler delar:

Övriga säsonger och avsnitt av Deckardårarna finns på Spotify och andra ställen där poddar finns.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons