Annons

Denise Rudberg skriver om 70-talet

Kultur • Publicerad 9 maj 2023
Denise Rudberg. Arkivbild.
Denise Rudberg. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Dancing queen". Det är titeln på en ny polisroman av Denise Rudberg som ges ut i höst. Boken är den första delen i en ny romanserie som av Norstedts förlag beskrivs som en "svensk sjuttiotals-noir som mixar polisthriller, 'scandi crime' och verkliga händelser".

"Än en gång är min ambition att ge kvinnor sin rättmätiga plats i historien, denna gång i form av en thriller där jag tar avstamp i verkliga händelser. Politisk mörkläggning och pulserande disco i en svettig mix", säger Rudberg i ett pressmeddelande.

"Dancing queen" handlar om en ung polis och ensamstående mamma som efter en hörselskada tvingas till skrivbordstjänstgöring på Stockholmspolisens stadsarkiv. Allt förändras dock när hon förstår att någon med hög säkerhetsprövning döljer komprometterande uppgifter som leder hela vägen till det politiska toppskiktet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons