GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dogge Doggelito får Cornelisstipendium

Musik • Publicerad 5 augusti 2022
Dogge Doggelito. Arkivbild.
Dogge Doggelito. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Rapparen Dogge Doggelito tilldelas årets Cornelis Vreeswijk-stipendium på 750 000 kronor.

"Vid denna hållplats bytte svenskt musikliv spår och en röd linje drogs mellan då och nu. Med drömmar hämtade från andra sidan Atlanten grävde kungen där han stod och välkomnade alla till förorten", lyder en del av juryns motivering.

Dogge Doggelito var tidigare en del av den banbrytande hiphopgruppen Latin Kings, som slog igenom med debuten "Välkommen till förorten" 1994.

Priset delas ut vid en gratiskonsert på Mosebacke i Stockholm på söndag. Övriga artister förutom pristagaren som medverkar är Lill Lindfors, Ann-Louise Hanson, Marie Bergman, Anders Lago och Janne Åström & Medborgarna.

Priset delas ut sedan 1988. Bland tidigare pristagare finns bland andra Kjell Höglund, Pugh Rogerfeldt, Lill Lindfors och Lena Nyman.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.