GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drottningvän om "The crown": Jag blir så arg

TV • Publicerad 25 november 2022
Imelda Staunton och Jonathan Pryce som drottning Elizabeth och prins Phillip i "The crown". Pressbild.
Imelda Staunton och Jonathan Pryce som drottning Elizabeth och prins Phillip i "The crown". Pressbild.Foto: Netflix

Drottning Elizabeths livslånga vän Lady Glenconner, som också var hovdam till drottningens syster prinsessan Margaret i 30 år, tycker inte om Netflix serie "The Crown", rapporterar BBC.

Lady Glenconner säger i BBC:s radioprogram "Woman's hour" att hon inte kan titta på serien längre för att den gör henne så arg.

– Problemet är att folk, speciellt i Amerika, tror att den är helt sann, säger hon och fortsätter:

– Och den är inte rättvis mot medlemmarna i den kungliga familjen.

Netflix har försvarat serien och sagt att den hela tiden presenterats som en dramaserie baserad på historiska händelser.

Lady Glenconner tar också upp ett par exempel på händelser i serien som inte är sanna. Bland annat den när prinsessan Margaret i säsong tre tävlar med USA:s president Lyndon B Johnson om vem som kan komma på den snuskigaste limericken.

– Självklart gjorde hon aldrig det, säger lady Glennconner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.