GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dyrbar Potter-bok med stavfel såld på auktion

Litteratur • Publicerad 22 november 2021
Den första upplagan av "Harry Potter och de vises sten". Arkivbild.
Den första upplagan av "Harry Potter och de vises sten". Arkivbild.
Foto: Matt Dunham/AP/TT

I år är det tjugo år sedan den första Harry Potter-filmen, "Harry Potter och de vises sten", visades i biograferna.

Jubileet till ära auktionerades ett av de allra första exemplaren i bokserien ut, ett tryckt korrekturexemplar som inte är avsett för spridning, skriver Daily Mail.

Slutpriset landade på ungefär 265 000 kronor, nästan tre gånger så mycket som förväntat. Den sålda kopian är ovanlig då författarens namn, J K Rowling, är felstavat på kopians titelsida. Där står det i stället J A Rowling.

Exemplaret är ett av 200 med samma tryckfel.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.