GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ekelöfpriset till Frostenson

Kultur • Publicerad 19 mars 2007

Katarina Frostenson får årets Gunnar Ekelöf-pris. Hon får det för sitt sätt att hålla "vaga världar vid liv i en alldeles för tydlig tid".

Årets pris är det fjärde som delats ut, och Gunnar Ekelöf-sällskapet ser det som extra viktigt eftersom Gunnar Ekelöf skulle fyllt hundra år i september. Priset på 20000 kronor ges till en framstående poet som verkar i hans anda. Katarina Frostenson får det "för att hon med formande och omformande poesi motverkar språkets instrumentalisering..."

– Jag är ganska säker på att Ekelöf skulle ha instämt i vår bedömning, säger sällskapets ordförande Magnus Halldin, i ett pressmeddelande.

Tidigare pristagare är Jesper Svenbro, Eva Runefelt och Bengt Emil Johnson. (TT Spektra)

Erika Josefsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.